“The best way to get
something done is to
BEGIN…..”

Wie ben ik?

Mijn naam is Tamara Ringoot.

Ik ben van opleiding Accountant-Fiscaliste en jarenlang tewerkgesteld in de banksector.  Het begeleiden van mensen gaf me een enorme voldoening.  Hen een advies op maat geven was mijn belangrijkste drijfveer.

Op 5 augustus 2005 werd mijn vader plots uit mijn leven gerukt door zelfdoding.  Mijn wereld stortte in, de ene tegenslag na de andere volgde (bedrog, geweld, relatiebreuk en het verlies van dierbaren).  Meer en harder werken was onbewust mijn antwoord.  Stilstaan bij zaken die me pijn en verdriet brachten kwamen niet in me op.

Tot 2013.  Plots ging het niet meer.  Het jarenlang leven op automatische piloot en het verdringen van mijn gevoelens was me teveel geworden.  Mijn hoofd sloeg tilt.  Het was genoeg.  Ik was emotioneel opgebrand en met allerlei lichamelijke klachten als gevolg, alsof ik door een vrachtwagen was overreden.

Stilstaan was de enigste optie.  Stilstaan en uitzoeken hoe het nu verder moest.  Niet evident. Tot mijn verbazing wist ik wel wat ik niet meer wilde. Dit was het begin van mijn zoektocht.  Een zoektocht diep in mezelf: Wie ben ik?  Wat kan ik?  Wat wil ik?

Een cursus Life Coaching wekte mijn nieuwsgierigheid en werd een kantelpunt in mijn leven.  De beste keuze ooit.  Ik ontdekte wie ik was….sterk, liefdevol, nuchter, empathisch, begripvol, leergierig, doorzetter….

Geven, delen, inspireren, adviseren, overtuigen en motiveren zijn mijn talenten.  En vanuit deze talenten in combinatie met mijn eigen levenservaringen en opleidingen werd mijn derde kindje geboren…..FixingYou.

FixingYou … een praktijk waar jij terecht kan voor de zoektocht naar jezelf om opnieuw te genieten van het leven, vanuit balans en innerlijke rust.

Mijn levensmotto: “The best way to get something done is to BEGIN”

De thema's waar ik op coach:

 • Innerlijke rust
 • Balans tussen werk / privé
 • Ruimte en tijd voor jezelf
 • Grenzen stellen, opkomen voor jezelf .. assertiviteit
 • Tips rond time-management
 • Tools om stress en angsten de baas te kunnen?
 • Wie je bent en wat je wil/kan?
 • (eindelijk) Tijd voor jezelf
 • (opnieuw) leren genieten van het leven
 • Zelfontplooiing, persoonlijke ontwikkeling
 • Rouw / verlies
 • HSP
 • Andullatie
 • Relaxatie
 • Verbindende communicatie
 • Concentratieproblemen
 • Keuze stress
 • Innerlijke conflicten
 • Dwangstoornis
 • Vermoeidheid
 • Perfectionisme
 • ……

Mijn opleidingen:

 • Accountant-Fiscalist – Hohan Aalst
 • Life coach / life coach Advanced – Odissee
 • Praktische psychologie – Odissee
 • Master Burn-out coaching – C More Academy
 • Master Hsp coaching – C More Academy
 • Trauma coaching – C More Academy
 • Rouwtherapeut – Open Mind
 • Relaxatie therapeut – Open Mind
 • Holistische voetmassage – SoundHealingCenter
 • Japanse nek en gezichtsmassage – SoundHealingCenter
 • Lichaamsgericht werken in therapie- en coachingcontext – Mola Movado
 • IEB – Individueel Emotioneel Begeleider – Sandra Kleipas
 • Loopbaancoach – Better Minds at Work
 • Loopbaanbegeleiding & Workshops – A-Lissome