Deze website maakt gebruik van cookies.

What doesn't kill you makes you stronger...

Wie ben ik?

Mijn naam is Tamara Ringoot.

Ik ben van opleiding Accountant-Fiscaliste. Jarenlang was ik tewerkgesteld als commercieel bediende in de banksector. Ik haalde zoveel voldoening uit mijn job, het begeleiden en helpen van mensen was mijn belangrijkste drijfveer.

Op 5 augustus 2005 werd mijn vader plots uit mijn leven gerukt door zelfdoding. Mijn wereld stortte in. Maar daar bleef het helaas niet bij, de ene tegenslag na de andere volgde, waaronder nog meer overlijdens, bedrog, geweld, relatiebreuk… Zonder het zelf te beseffen begon ik meer en harder te werken, ik liep mezelf als het ware voorbij. Ik nam geen tijd om stil te staan bij zaken die me pijn en verdriet brachten, ook omdat ik dit zelf niet toeliet. Dit duurde zo tot 2013 toen ik tot het besef kwam dat het niet meer ging. Help ik kon niet meer!!! Jarenlang had ik op automatische piloot geleefd en mijn gevoelens verdrongen. Alles werd me teveel, sleur zou het ideale woord zijn. Elke dag was hetzelfde liedje, opstaan, kids, mezelf, relatie, school, job, huishouden, eten, slapen, wassen en plassen. Mijn hoofd sloeg tilt, ik wist het niet meer, kon niet meer nadenken. De zware rugzak die ik toen al 8 jaar overal meesleurde was te zwaar geworden. Hoeveel keer het woord ‘het is GENOEG’ door mijn hoofd flitse, zou ik niet meer weten, wel dat dit heel veel was.

Maar wanneer was het genoeg? ‘Wilde ik zo verder leven?’ Een leven waar je je zelf voorbij loopt en altijd maar geeft en geeft? Neen dit wilde ik niet meer. Ik was emotioneel opgebrand, en dit was lichamelijk merkbaar. Ik zou het kunnen beschrijven alsof ik door een vrachtwagen was overreden. Mijn leven, mijn leven wilde ik terug.

Dus ging ik op zoek. Tot mijn verbazing wist ik wel wat ik niet meer wilde en niet wat ik wel wilde, ik kon me geen toekomst meer inbeelden. Help wat nu? Als ik op die vraag een antwoord wou moest ik eerst mezelf leren kennen. Dus ‘ Wie ben ik?’ Maanden gingen voorbij, telkens diezelfde vraag. ‘Wie ben ik nu eigenlijk?’ Ik surfte het internet af op zoek naar antwoorden. Tot ik op een bepaald moment begon te lezen over Life Coaching. Nog nooit had ik daarvan gehoord. Ik werd nieuwsgierigheid en besloot de koe bij de horens te pakken en volgde een opleiding Life Coaching.

Dit was de beste keuze ooit. Ik wist eindelijk wie ik was en wat ik wou in mijn leven. Ik ben een sterke, liefdevolle, nuchtere, empatische, begripvolle, leergierige, … vrouw, die al veel heeft meegemaakt in haar leven, die haar kennis wil delen met anderen, die niet bij de pakken blijft zitten en die aan zelfzorg doet.

Daarenboven ben ik mama van 2 kindjes en 2 plus kindjes en heb ik een geweldige nieuwe partner gevonden.

De kriebels hadden me te pakken en ik besloot om mij nog verder te verdiepen in persoonlijke begeleiding met name in HSP, Burn-out, Bore-out, Praktische Psychologie, Rouwtherapie en Relaxatietherapie.  De gehele opleiding wijdde ik aan mijn eigen verwerking zodat ik met volle moed mijn ervaringen en kennis kan delen met anderen.  Daaruit werd FixingYou geboren.

In Relaxatietherapie leerde ik dat zelfzorg, jezelf durven tonen en verwennen ook een onderdeel is van persoonlijke begeleiding.  Dus niet enkel je hoofd heeft rust nodig ook je voeten en je lichaam verdienen deze aandacht.  Ik richtte daarom FeedCare&BodyMassage op na mijn opleiding als gespecialiseerde voetverzorging en lichaamsmassage.

En tot op vandaag ben ik zo blij dat 2013 het keerpuntjaar was voor mij. Dat ik eindelijk antwoord heb op mijn vragen en dat ik mag zijn wie ik wil zijn.

Mijn levensmotto: "The best way to get something done is to BEGIN"